stock_image
Usluge

INTERNA MEDICINA

INTERNA MEDICINA - Oblast medicine koja se bavi problemima i bolestima unutrašnjih organa. Bazirana je na internističkom pregledu kojem bi se svaki pacijent trebao podvrgnuti barem jednom godišnje. Nosi epitet "kraljice medicine" jer predstavlja osnovu mnogih grana medicine uže specijaliziranih za pojedine organe, a to su: kardiologija (liječenje bolesti srca i krvnih žila), pulmologija (liječenje bolesti pluća i dišnih organa), gastroenterologija (liječenje bolesti probavnih organa), endokrinologija (liječenje bolesti žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem i poremećaja metabolizma), hematologija (liječenje bolesti krvi), nefrologija (liječenje bolesti bubrega), angiologija (liječenje bolesti krvnih žila), reumatologija (liječenje upalnih bolesti koštano-nervnog sistema), infektologija (liječenje zaraznih bolesti i infekcija), onkologija (liječenje tumora), neurologija (liječenje poremećaja nervnog sistema), dermatologija (liječenje bolesti kože).

Da biste vidjeli cjenovnik interne medicine, otvorite ovaj link

NUKLEARNA MEDICINA

NUKLEARNA MEDICINA - Područje medicine u kojem se dijagnosticiraju različite bolesti i liječe se upotrebom radioaktivnih materijala. U praksi, nuklearna medicina postoji tek nekih pedesetak godina i vrlo se brzo razvija kao moderna neinvazivna dijagnostička grana u medicini.

Da biste vidjeli cjenovnik nuklearne medicine, otvorite ovaj link

HIPERBARIČNA MEDICINA

HIPERBARIČNA MEDICINA - Specifična disciplina medicine koja proučava i u praksi primjenjuje povoljne terapijske učinke kisika pod povišenim tlakom i atmosfere povišenog tlaka uopšte. Temelji se na prirodnom lijeku - čistom medicinskom kisiku koji se primjenjuje pod povećanim tlakom u hiperbaričnim barokomorama. Ima povoljan utjecaj na jačanje imuniteta, poboljšava stanje organizma u toku i poslije radioterapije, ubrzava oporavak nervnog tkiva, poboljšava tjelesnu kondiciju i psihičko stanje organizma, doprinosi ubrzanom zarastanju rana i kostiju.

Da biste vidjeli cjenovnik hiperbarične medicine, otvorite ovaj link

NEUROLOGIJA/PSIHIJATRIJA

NEUROLOGIJA/PSIHIJATRIJA - Grana medicine koja se bavi poremećajima nervnog sistema. Posebno se bavi opisom i objašnjenjem kliničke slike bolesti koje su prouzrokovane patološkim procesima. Neurološki pregled je specijalistički pregled neurologa koji na temelju anamneze, kliničkog pregleda te određenih pretraga postavlja dijagnozu bolesti i propisuje terapiju. Pregled neurologa trebate kod bolesti koje se dijagnosticiraju i liječe u neurološkoj ambulanti, kao što su: glavobolja, vrtoglavica, neuralgije, epilepsija, poremećaji moždane cirkulacije, moždani udar, demijelinizacijske bolesti (multipla skleroza), neuromišićne bolesti, bolesti ekstrapiramidnog puta (intencioni tremor, bolest nemirnih nogu, Parkinsonov sindrom i bolest).

Da biste vidjeli cjenovnik neurologije, otvorite ovaj link

GINEKOLOGIJA

GINEKOLOGIJA - Oblast medicine koja se bavi bolestima i liječenjem ženskog reproduktivnog sistema (materica, vagina i jajnici). Doslovno riječ ginekologija znači "nauka o ženama". Ginekologija obuhvata: ginekološku dijagnostiku, prevenciju i terapiju različitih ginekoloških oboljenja i poremećaja kao i rano otkrivanje ginekoloških malignih oboljenja. Naš odjel ginekologije opremljen je najsavremenijim ultrazvučnim uređajem, uključujući i 4D ultrazvučno snimanje, koji omogućavaju brzu dijagnostiku i patologiju ženskih reproduktivnih organa. U okviru odjela ginekologije obavljamo: specijalističke preglede, kontrolne preglede, konsultacije, Papa bris, 2D/3D ultrazvuk, napredni 4D ultrazvuk sa iLive Pro prikazom ploda uživo, ginekološki Color Doppler, CTG, ugradnja i vađenje spriale, ugradnja i vađenje vaginalnog prstena. Tim stručnjaka poliklinike Epion vam pruža sve vrste pregleda kod ginekologa, ali i pomoć i savjete pri izboru kontraceptivnih sredstva i minimalno invanzivne ginekološke hirurgije.

Da biste vidjeli cjenovnik ginekologije, otvorite ovaj link

PEDIJATRIJA

PEDIJATRIJA - Oblast medicine razvojnog doba koja je bavi liječenjem djece i adolescenata, dakle djetetom u period od rođenja do kraja adolescencije. Veoma nam je bitno da naši mali pacijenti dobiju brzu i sigurnu dijagnozu i adekvatno liječenje, stoga smo okupili i objedinili znanje i iskustvo naših stručnjaka iz različitih oblasti pedijatrije. Odjel pedijatrije brine i o najmanjima, te tako pružamo usluge savjetovališta za bebe, sistematske preglede djece (pred vakcinu, prije upisa u vrtić ili školu), te dijagnostiku i liječenje bolesnih stanja u dječijoj dobi. Osim toga, naša ustanova posvečuje veliku pažnju i prevenciji oboljenja, tako da se pored mogućnosti redovnih i vanrednih vakcinacija, značajni napori čine na edukaciji roditelja o zdravom načinu života, ishrani i fizičkim aktivnostima neophodnim za pravilan rast i razvoj djece. U našem odjelu pedijatrije se mogu obaviti opći pedijatrijski pregledi djece uzrasta od dobi novorođenčeta do punoljetstva, kontrolni pregledi, konsultacije, pedijatrijski EKG, neizvazivno mjerenje bilirubina, tretiranje granuloma, ultrazvuk mozga, ultrazvuk pluća, te ljekarsko uvjerenje za vrtić ili školu.

Da biste vidjeli cjenovnik pedijatrije, otvorite ovaj link

RADIOLOGIJA I ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

RADIOLOGIJA I ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA – Radiologija je grana medicine koja se bavi primjenom raznih vrsta zračenja u cilju dijagnosticiranja i liječenja bolesti. Postoje različite metode u dijagnostičkoj radiologiji kao što su: rendgenski snimci (RTG), ultrazvučni pregled (UZ), kompjuterizovana tomgrafija (CT), magnetna rezonanca (MR). U klasičnoj radiologiji u dijagnostici bolesti upotrebljava se slikovna tehnologija gdje rendgenske zrake nakon što prođu kroz tkiva organa pacijenta stvaraju zapis na rendgenskim filmovima koje radiolozi analiziraju i zapisuju u svoj nalaz. Digitalnom radiologijom, gdje se također koriste rendgenske zrake kompjuterskom (digitalnom) slikovnom tehnologijom stvara se digitalni zapis slike i pohranjuje u kompjuterske privremene baze podataka, a zatim u trajniju pohranu na tzv. servere podataka, gdje se po potrebi mogu ponovno aktivirati i otvoriti za ponovnu analizu. Ultrazvučna dijagnostika je metoda pregleda tijela koja na potpuno neinvazivan način i bez štetnih efekata daje uvid u stanje organa. Ultrazvučnim pregledom i dijagnostikom se otkrivaju mnoga oboljenja i poteškoće, prati i kontroliše trudnoća, tumorske promjene itd.

Da biste vidjeli cjenovnik radiologije, otvorite ovaj link

Da biste vidjeli cjenovnik ultrazvučne dijagnostike, otvorite ovaj link

LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA

LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA - Laboratorija u savremenoj medicini igra važnu ulogu u dijagnostici. Laboratorijski nalazi čine veliki dio informacija na kojima se temelje odluke ljekara, stoga svaka moguća greška može znatno utjecati na dobrobit pacijenta. No, pacijenti moraju biti svjesni da se proces dobivanja nalaza sastoji od više faza i da svaka od njih može utjecati na nalaz, posebno predanalitička faza. Ukratko, proces dobivanja nalaza može se pojednostavljeno prikazati kroz tri faze: predanalitičku, analitičku i poslijeanalitičku.

Da biste vidjeli cjenovnik laboratorijske dijagnostike, otvorite ovaj link