SEMINAR ZA TRUDNICE održan 19.10.2022. godine
prije 1 godinu

U srijedu, 19.10.2022, Poliklinika Epion je bila domaćin jednom od najznačajnijih edukativnih seminara u BiH čiji je inicijator portal i časopis Roditelj. 

U prepunoj sali hotela Zenica, dr. Rasim Iriškić, specijalista ginekologije i akušerstva, kao jedan od angažiranih predavača našim trudnicama i budućim majkama govorio je o psihofizičkoj pripremi za porod. Tema je obuhvatala niz zanimljivih informacija, a neke od njih su: pravilno izvođenje vježbi u trudnoći, vježbe relaksacije, vježbe disanja i mnogo drugog. 

Kliknite ovdje da pogledate prezentaciju dr. Rasima Iriškića

Posebno nas raduje i činjenica da je naš drugi predavač, prim. dr. Izet Hočko, podijelio svoje dugogodišnje iskustvo kao pedijatar i pružio informacije koje će budućim majkama sigurno biti od velike koristi u prvim mjesecima života njihovih mališana. Pričao je i o važnosti pravilne i prirodne prehrane, te značaju vitamina D2 i D3 kako za majku tako i za bebu. Dr. Hočko je i praktično prikazao upotrebu nekoliko savremenih uređaja koje koristi prilikom svog pedijatrijskog pregleda, a koji su od velikog značaja prilikom utvrđivanja anomalija u rastu i razvoju beba, ali i praktično prikazao ispravan načina dojenja. Na kraju, svečano je predstavljena maskota Poliklinike Epion, te najavljeno otvaranje najveće privatne pedijatrijske poliklinike u Federaciji BiH u sklopu novog dijela Poliklinike Epion. Iskreno se zahvaljujemo svim našim trudnicama na dolasku, a partnerima projekta upućujemo iskrene zahvale što su prepoznali i podržali ovaj divan događaj. 

Kliknite ovdje da pogledate prezentaciju dr. Izeta Hočka

Pratite nas i dalje, početkom 2023. godine spremamo nešto novo za vas!

Zdravi i sretni zajedno!

Poliklinika Epion Zenica